Het voorgeborchte (The Premis)

€ 2.900,00

incl. btw, plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Groot, bijzonder, waanzinnig zelf staand kunstobject van diverse materialen voor de liefhebbers van Jeroen Bosch. Geïnspireerd op een beeltenis uit het beroemde drieluik de "Tuin der Lusten", zou het kunstwerk eigenlijk een plekje moeten krijgen in (een openbare ruimte) 's Hertogenbosch.

Als een ei is het voorgeborchte, waar gewacht wordt of je door mag gaan, soms wat korter, soms wat langer, soms een ellenlang breiwerk lang. Daar beneden wordt beslist wie naar het voorgeborchte mag klimmen. En wie mag er dan in de hemel? De paljas, want die lult er zich wel in; de non, want die is van het geloof; en de zakenman, want die heeft de centen om een plek te kopen... En terwijl de blaasbalg mooie deuntjes maakt, luistert het oor ons allemaal af. Er is er 1 die alles aanschouwt. Die ene wankelt met zijn poten in de bootjes, die het soms houden, maar soms ook water maken. En daar zitten dan de zielen die het niet goed gedaan hebben. Roze in het begin, maar allengs verkleren ze van ellende en vergane hoop, totdat ze verworden tot vormloze wezens. In uiterlijk en in geest...

Specificaties

  • Gaat met sokkel en al, kost veel tijd om los te halen en weer in elkaar te zetten.
  • Dit grote stuk is geplaatst op meerpalen hout en vergt de kunstenaar zelf om het te verplaatsen en in elkaar te zetten.
  • Het bestaat grotendeels uit keramiek, porselein, draad, wol, slangenleer (de kleding van de “bepaler”), schedeltjes van vogels, cavia, degoe en metaal. Beide bootjes zijn van keramiek.
  • Afmeting 167 x 55 x 55 cm.


Middels uw on-line bestelling neemt u een optie op dit kunstwerk! Wij nemen contact met u op betreffende een eventuele bezichtiging en nadere afspraken over de levering!